miga kontrolka ręcznego OC1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzech_pcl
    Drive
    • 2008
    • 43

a czy możesz zapodać mi zdjęcia z tej ulotki np. na maila lub gdzieś indziej?
  • radekb
    Ambiente
    • 2007
    • 134

Witam. Po długiej nierównej walce jestem zmuszony do odstawienia "rzęcha" do serwisu. Nie jestem w stanie zlokalizować przyczyny migania lampki ręcznego i sygnalizacji dźwiękowej. Wyczerpałem juź wszystkie pomysły znajomych i porady z forum OCP. Odstawiam w przyszły piątek. Jeśli uda im się znaleźć przyczynę napiszę w czym leżał problem.
    Pozdrawiam
    Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
    Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)

Komentarz

• szpal
      Drive
      • 2005
      • 88

Banalne pytanie. A poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku sprawdzony?
      Może jakieś zwarcie w tym czujniku od poziomu płynu, lub coś w kabelkach od tego czujnika. Wydaje mi się że jakby było coś przy czujniku od ręcznego to owszem świeci ręczny ale nie piszczy sygnał. A przy zbyt niskim poziomie płynu to świeci kontrolka i piszczy sygnał. Tak jest u mnie.
      Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• radekb
        Ambiente
        • 2007
        • 134

Witam. Mam dokładnie ten sam model Octavii. Szpal, mam prośbę do Ciebie. Mógłbyś sprawdzić co dzieje się u Ciebie w momencie kiedy odepniesz przewód od zbiorniczka płynu hamulcowego? A odnośnie twojego pytania, to płynu jest prawie max. Czekam na wieści. Pozdrawiam

Komentarz

• szpal
          Drive
          • 2005
          • 88

Witam. Sprawdziłem. Jak odepne wtyczkę to nic nie świeci. Jak we wtyczce zewrę styki razem to mruga i piszczy kontrolka hamulca.
          Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• radekb
            Ambiente
            • 2007
            • 134

Witam Szpal. Właśnie sprawdziłem. Odpięcie wtyczki niestety nic nie zmieniło. Sprawdziłem też, czy czasami nie ma zwarcia na przewodach dochodzących do wtyczki bo byłby to taki sam efekt jak brak płynu w zbiorniczku. Przewód nie ma zwarcia. Ciekawy jest fakt, że podczas dłuższej jazdy, szczególnie z większymi prędkościami lampka gaśnie. Zapala się ponownie gdy zwolnię i np. jadę po dziurach. Normalnie brak słów. Samo miganie lampki nie było by takie wkurzające ale ten pisk :evil:

Komentarz

• szpal
              Drive
              • 2005
              • 88

Jeszcze sprawdziłem miernikie wtyczkę.
              Wyłączony zapłon: styk od strony płaskiej wtyczki- brak połączenia z masą, styk od strony półokrągłej wtyczki - połączenie z masą.
              Zapłon włączony (silnik nie chodzi)- na styku od strony płaskiej wtyczki było napięcie 11,11V przy napięciu na akumulatorze 12,45V.
              Poszukam schematu instalacji elektrycznej (gdzieś mam od golfaIV/bora - jest prawie identyczna ze skodą).
              Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• radekb
                Ambiente
                • 2007
                • 134

Cześć Szpal. Niestety nie mogłem wcześniej sprawdzić bo "zimowałem" przez dwa tygodnie w Pradze. U mnie również od strony półokrągłej wtyczki jest zwarcie z masą ale od strony płaskiej wtyczki po przekręceniu zapłonu nie pojawia się napięcie. Myślę, że bez schematów elektrycznych nie dam rady znaleźć przyczyny. Gdybyś znalazł prześlij mi na e-mail [email protected]. Będę dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam

Komentarz

• piernik
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 975
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam jestem "nowy" na forum więc proszę o wyrozumiałość .
                  Mam podobny problem co przedmówcy, przynajmniej raz dziennie zaczyna migać kontrolka ręcznego wraz z "pipaniem", po krótkim czasie znika. Sprawdzałem poziom płynu (jest prawie max) zwarcia również nie wykrywam. Już sam nie wiem co może być przyczyną. Czuję że skonczy się na wizycie u "fachowca". Chyba że ktoś z forumowiczów odnajdze przyczynę tej usterki. Czekam na Info.
                  Octavia 01, 190tk.

Komentarz

• hubert78
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1576

A może tu będzie rozwiązanie

Objawy wydają się być podobne

Komentarz

Pracuję...